تکنولوژی پردازش تصویر ( VCA ) در دوربین مداربسته

788 بازدید بدون دیدگاه
0
(0)
خواندن این مطلب
 تکنولوژی پردازش تصویر به معنای آنالیز دیتاهای دریافت شده توسط دوربین مدار بسته به وسیله هوش مصنوعی است. تکنولوژی پردازش تصویر یا VCA مخفف عبارت ( Video Content Analytics) است و به زبان ساده به معنای تجزیه و تحلیل ویدئویی رویدادهای مختلف و اطلاع رسانی به کاربران است. تا قبل از توسعه و گسترش تکنولوژی های پردازش تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی، آنالیز تصاویر دریافتی از دوربین های مداربسته توسط اپراتورها و عوامل انسانی انجامی می شده است. در ادامه این مقاله به نکات و کاربردهای این تکنولوژی می پردازیم:

همان طور که در بالا اشاره کردیم تکنولوژی پردازش تصویر یا همان VCA  به معنای تجزیه و تحلیل محتوای ویدئویی است. با وجود این قابلیت در دوربین مدار بسته، دستگاه قادر خواهد بود تصاویر را به طور خودکار تجزیه و تحلیل نماید.  عبارت بهتر باید گفت که فناوری VCA، سیستم هوشمندی است که جایگزین اپراتور می شود و می تواند در هر لحظه سوژه های مختلف را شناسایی و دنبال نماید.

قابلیت های تکنولوژی پردازش تصویر ( VCA ) در دوربین مداربسته

تکنولوژی پردازش تصویر در دوربین مداربسته مبتنی بر هوش مصنوعی عمل می کند و در نتیجه در دوربین های مختلف قابلیت های متفاوتی از پردازش تصویر توسعه یافته است. قابلیت هایی مانند تشخیص حرکت، شمارش افراد، خواندن پلاک اتوموبیل، تشخیص عبور از خط و … از جمله مواردی است که در دوربین های امروز به شکل گسترده ای توسعه یافته است.

  • قابلیت تشخیص حرکت Motion Detection

این قابلیت که در بیشتر دوربین های مدار بسته آنالوگ و تحت شبکه قرار دارد، به صورت کاملا کاربردی و با بررسی تغییرات حاصل در تصویرهای متوالی، حرکت سوژه ها را تشخیص می دهد. این قابلیت اولین قابلیت توسعه یافته با استفاده از هوشمصنوعی در دوربین های مداربسته بوده است و بدین وسیله دوربین توانایی تشخیص حرکت افراد و اجسام در محیط را دارا می شود.

  • قابلیت شمارش افراد Poeple Counting

شهرهای امروز با یک پدیده مشترک روبرو هستند و آن هم ازدحام جمعیت در مناطق مختلف شهری مانند اماکن تجاری، اداری و فضاهای عمومی است. به همین دلیل در چنین شرایطی ایجاد قابلیتی که بتوان به صورت آنلاین کنترل بیشتری بر رفت و آمد افراد در یک محیط اعمال کرد برای مدیران شهری یک ضرورت به حساب می آید. به همین دلیل بسیاری از شرکت های تولید کننده دوربین های مداربسته مانند شرکت هایک ویژن در کنار قابلیت Motion Detection  که در بالا به آن اشاره شد قابلیت شمارش افراد را نیز اضافه می کنند. برای مثال این قابلیت برای کنترل جمعیت حاضر در یک فروشگاه و زیر نظر گرفتن نحوه تعامل مشتریان و کارمندان بسیار مفید عمل می کند. همچنین با نصب دوربین مداربسته با این قابلیت، می توان آمار دقیقی از تعداد اشخاصی که روزانه به یک ساختمان، پارک یا …. وارد یا از آنجا خارج می شوند، به دست آورد.

نقشه گرمایی  Heat Map

تهیه نقشه گرمایی از یک محیط یا همان Heat Map در بسیاری از مکان های تجاری و دولتی و امنیتی کاربرد دارد. برای مثال در یک فروشگاه زنجیره ای بزرگ شما از طریق این نقشه گرمایی می توانید تراکم مشتریان در نقاط مختلف فروشگاه خود را بررسی کنید و دلایل توقف یا عدم توقف مشتریان در یک مکانی خاص را بررسی کنید. این نقشه یک ابزار گرافیکی است که با استفاده از یک لایه گرافیکی از تصاویر دوربین مداربسته این نقشه را تولید می کنند. نکته مهم در خصوص این نقشه گرمایی این است که مساحت و فرکانس حرکات و رخدادهای یک محیط را به شکل یک تصویر نمایش می دهد.

تکنولوژی پردازش تصویر ( VCA ) در دوربین مداربسته

بیشتر بخوانید:   هایک ویژن   دوربین مداربسته آنالوگ         تی وی تی

نکته ای برای خرید دوربین مدار بسته:

در حال حاضر دوربین های مدار بسته در انواع مختلف و با کیفیت های متمایزی در ایران به فروش می رسد. برندهای معتبری مانند هایک ویژن ، تی وی تی، تیاندی و حارس از جمله مارک های معتبر فروشنده دوربین های مداربسته و دیگر تجهیزات نظارت تصویری در ایران هستند و شما می توانید با مراجعه به وبسایت شرکت هایک ویژن هر نوع دوربین مورد نیاز خود را سفارش دهید.

  • قابلیت تعقیب هوشمند Smart Tracking

این قابلیت در حفظ امنیت فضای کار یا منزل، اهمیت زیادی دارد. بیشتر شرکت های سازنده در صدد ایجاد و ارتقا نرم افزارهایی هستند که امکان smart tracking را به کاربر بدهد.با استفاده از ویژگی تعقیب هوشمند می توان این امکان را فراهم کرد که دوربین حرکت مشکوک افراد را دنبال کند؛ همچنین برای تعقیب اشیا و سوژه های مختلف نیز مفید و کاربردی خواهد بود.

برای مثال قابلیت تعقیب هوشمند یا Smart Tracking در برخی از دوربین های اسپید دام یا متحرک هایک ویژن وجود دارد . این دوربین مداربسته می توانند هدف یا اهدافی که در میدان دید دوربین PTZ هایک ویژن ، حرکت می کنند را شناسایی و دنبال کنند . این مهم باعث شده تا افراد مشکوک همواره تحت نظارت دوربین قرار بگیرند و بدین ترتیب سطح ایمنی ارتقا می یابد

  • تشخیص عبور از خط Line Crossing

این قابلیت در مکان های حساس و امنیتی برای محافظت از تجهیزات و اجسام مهم کاربردهای فراوانی دارد. برای مثال در موزه ها برای محافظت از اجسام به نمایش درآمده می توان از این تکنولوژی استفاده بهینه کرد. با استفاده از این تکنولوژی ( line crossing) می توانید خطوطی فرضی در نرم افزار مشخص کنید و از این طریق برای تردد افراد در محیط اعمال محدودیت کنید. در صورت عبور اجسام یا افراد از این خط فرضی دوربین مدار بسته هشدار های لازم را به کاربر اعلام می کند.

  • تشخیص چهره افراد Facce Detection

این قابلیت به سیستم نظارتی امکان می دهد که با استفاده از پارامترهایی که در نرم افزار مشخص شده اند، اجزای صورت افراد را تشخیص دهد و به این ترتیب سوژه معرفی شده را شناسایی نماید.

دوربین با قابلیت VCA ، چهره فرد یا افراد مختلف را شناسایی و بر اساس فاکتور های مختلف تجزیه و تحلیل می کند. همچنین امکان جستجو بر اساس عکس در بین تصاویر ذخیره شده وجود دارد . همچنین قابلیت تعریف لیست سفید و لیست سیاه در این قابلیت برای کابران فراهم شده است .

  • قابلیت تشخیص نفوذ

در یک محیط اداری یا تجاری همواره نقاطی وجود دارد که از حساسیت خاصی برخوردار اند. مانند اتاق هایی که اسناد محرمانه در آنها قرار دارد. برای حفاظت از این نقاط می توانید از قابلیت تشخیص نفوذ یا Intrusion Detection استفاده کنید. با فعال کردن این قابلیت می توان دسترسی افراد را به این مناطق محدود کرد.

  • تشخیص پلاک خودرو

    برخی از تکنولوژی پردازش تصویر یا VCA را در این مقاله بیان کردیم. یکی دیگر از قابلیت های پردازش تصویر تشخیص پلاک خودرو است،  قابلیت تشخیص و خواندن پلاک یا به عبارتی Automatic number plate recognition می تواند راه حلی آسان برای شناسایی ماشین هایی با منع عبور و مرور، عوارض بین شهری و… باشد که مورد توجه سازمان های فراوانی قرار گرفته است. طریقه خواندن پلاک خودرو بسیار پر هزینه و دست خوش خطاهای انسانی بوده است که با معرفی تکنولوژی ANPR به میزان قابل توجهی تمامی اشکالات و خطاها رفع شدند. علاوه در مناطق کم نور خواندن اعداد و حروف با مشکل رو به رو می شد که در تکنولوژی پلاک خوان با به کارگیری نورهای مادون قرمز این مشکل را تا حد قابل قبولی رفع کردند.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

مقالات مرتبط