برتری دوربین مداربسته تحت شبکه نسبت به دوربین مداربسته آنالوگ

731 بازدید بدون دیدگاه
0
(0)
خواندن این مطلب

برتری دوربین مداربسته تحت شبکه نسبت به دوربین های آنالوگ : در ده سال گذشته پیشرفت بشر در تمام زوایای زندگی ما جاری است و همه ما به اجبار با این تحولات تکنولوژیک همراه شده ایم. در سال های گذشته صنعت حفاظت تصویری و دوربین مدار بسته نیز از این قاعده گسترش تکنولوژی مستثنی نبوده است. برای مثال در سال های گذشته شاهد تولید دوربین های مداربسته تحت شبکه و استفاده از تصاویر با کیفیت 4k به جای Full HD هستیم و البته به دلیل عدم اطلاعات کافی در برخی از موارد باعث شده است که در کشور ما گاهی بجای استفاده از دوربین های تحت شبکه از دوربین های بی کیفیت آنالوگ استفاده شود.

 در این مقاله به مواردی که منجر به برتری دوربین مداربسته تحت شبکه نسبت به دوربین های آنالوگ شده است اشاره می کنیم.

مشکل Interlace وتاری تصاویر در دوربین های مداربسته آنالوگ

یک مشکل اصلی در دوربین های مداربسته آنالوگ در تکنولوژی قدیمی آنها برای اسکن کردن تصاویر است. در بهترین نوع دوربین های مداربسته آنالوگ نیز ابتدا خطوط فرد و سپس خطوط زوج به روش Interlace شکل می گیرد. این مشکل به دلیل سرعت بالای تصاویر با چشم انسان قابل تشخیص نیست اما در نهایت تصاویر ایجاد شده در دوربین مداربسته آنالوگ تار می شود و علت اصلی این تار بودن تصویر حرکت سوژه دوربین در زمان اسکن کردن تصویر است.

همانطور که گفتیم این مشکل در دوربین های آنالوگ به دلیل کابل ها و تکنولوژی اسکن این دوربین های اجتناب نا پذیر است. اما در دوربین مداربسته تحت شبکه به علت وجود فناوری Progressive Scan  و برداشت کل تصویر در یک لحظه، تصاویر متحرک از وضوح بالاتری برخوردارند.

انتقال صدا و تصویر و همچنین تغذیه دوربین آنالوگ فقط با یک کابل

یکی از مشکلات عمده در دوربین های مداربسته آنالوگ مربوط به کابل های کواکسیال و سیستم برق این دوربین ها است که هزینه های نصب این دوربین ها را افزایش می دهد. در تکنولوژی های جدید دوربین مداربسته فقط با استفاده از یک کابل شبکه Cat5 یا Cat6 استفاده می شود تا هم در زمان و هم هزینه های نصب صرفه جویی شود. نکته مهم دیگر این است که استاندارد POE علاوه بر حل این مشکل این امکان را به نصاب های دوربین مداربسته می دهد که در زمان های قطعی برق سیستم مداربسته بدون وقفه به کار خود ادامه دهند.

امکان کنترل دوربین مداربسته زوم و گردان فقط از طریق یک کابل

برای ارتباط با دوربین مداربسته آنالوگ نیاز به کشیدن کابل جداگانه برای برق و تصاویر می باشد که هم هزینه زیادی و هم کار ملالت باری را در بر دارد.

در دوربین مداربسته تحت شبکه فقط با بهره گیری از یک کابل شبکه می توان کنترل آن را بر عهده گرفت.

در ضمن علاوه بر این سیگنال هایی نظیر آلارم ها و قفل های کنترلی را نیز از همین طریق می توان کنترل کرد.

قابلیت ارتباط صوتی دو طرفه

دوربین مداربسته آنالوگ عموما با قابلیت ضبط صدا سازگاری ندارند و برای ایجاد چنین قابلیتی در این دوربین ها باید از یک جفت کابل خاص برای میکروفن این دوربین ها استفاده کرد. در دوربین های مداربسته تحت شبکه میکروفون به شکل یک سیستم یکپارچه در داخل خود دوربین تعبیه شده است و چنین مشکلی در هنگام نصب وجود ندارد. این تکنولوژی در دوربین های مداربسته تحت شبکه در سازمان ها و ادارات و کارخانجات برای مدیران بسیار جذاب تر است و یک امتیاز ویژه در هنگام خرید به حساب می آید.

برتری دوربین مداربسته تحت شبکه

بیشتر بخوانید:      نصب دوربین مداربستهتی وی تی

خرید و نصب دوربین های مدار بسته نیاز به مشاوره و تخصص بالایی دارد و در نتیجه برای خریدی مناسب و امن پیشنهاد می کنیم قبل از هر چیز با اشخاص صاحب صلاحیت و معتمد صنعت امنیت صحبت کنید تا شما را برای خرید بهترین و مناسب ترین دوربین مدار بسته راهنمایی کنند. در حال حاضر شما می توانید دوربین های مدار بسته برند هایک ویژن ، تی وی تی ، تیاندی ، حارس و … را از شرکت مهر تجارت خریداری کنید و از خدمات پس از فروش شرکت مهر تجارت نیز بهره مند شوید. این خدمات شامل راهنمایی پیش از خرید، خرید مناسب و مقرون به صرفه ، ارائه خدمات نصب و پشتیبانی دوربین ها به صورت دائم و شبانه روزی می شود. لازم به ذکر است که شرکت مهر تجارت نمایندگی هایک ویژن در ایران را دارد و در نتیجه ضمانت اصالت دوربین هایک ویژن را نیز به شما ارائه می کند.

رزولوشن و کیفیت بالای مگاپیکسلی

مورد مهم بعدی که  برتری دوربین مدار بسته تحت شبکه را نشان می دهد بحث کیفیت تصاویر است. دوربین های مداربسته آنالوگ نسل قدیمی دوربین های مداربسته به حساب می آیند که رزولوشن این دوربین ها در حدود 0.4 مگا پیکسل بوده است اما در دوربین های مداربسته تحت شبکه کیفیت تصاویر به طور بسیار قابل توجهی افزایش یافته است و درحال حاضر دوربین هایی با کیفیت 16 مگا پیکسل در برندهای مختلف نیز در بازار وجود دارد.  کیفیت تصاویر در نمایشگرهای حرفه ای و جدید نیز بهبود چشم گیری داشته و در نتیجه دوربین های مدرابسته باید بتوانند تصاویر با کیفیت تری ایجاد کنند. این موضوع قابلیت زوم کردن بر روی تصاویر به صورت دیجیتال را نیز افزایش می دهد.

کاربرد هوش مصنوعی در دوربین تحت شبکه

کاربرد هوش مصنوعی و یکپارچه کردن و ارتباط اشیا یکی از موضوعاتی است که شرکت های مختلف در سطح جهان مانند شرکت هایک ویژن بر روی گسترش تکنولوژی های آن در حال فعالیت هستند. دوربین های مداربسته تحت شبکه نسبت به دوربین های مدرابسته آنالوگ این قابلیت را دارند که با هوش مصنوعی سازگار شوند. مثال سطحی و ابتدایی این تکنولوژی ها این است که برای مثال شما تعیین می کنید در چه بازه زمانی، تصاویر با چه کیفیتی و چه فریمی ارسال شود. در مدل های جدید این دوربین ها تکنولوژی هایی مانند تشخیص چهره و دنبال کردن اشیا سرقت شده نیز ایجاد شده است. از دیگر توانایی های این دوربین مداربسته در زمینه هشدار، شمارش افراد، دارا بودن سیستم پلاک خوان و … می باشد.

وجود امنیت بالا در انتقال تصاویر

امنیت بالاتر موضوع دیگری است که برتری دوربین مداربسته تحت شبکه را نسبت به دوربین های آنالوگ به خوبی نشان می دهد. در دوربین های مدرابسته آنالوگ انتقال اطلاعات از طریق یک کابل کواکسیال و بدون رمزنگاری انجام می شود و همین موضوع باعث کاهش امنیت این دوربین ها نسبت به دوربین های تحت شکبه می شود. در دوربین های آنالوگ هکر ها می توانند خیلی راحت و با یک انشعاب تصاویر را دزدیده و یکسری تصاویر دیگر بجای آن ارسال کنند. این مشکل در دوربین های مداربسته تحت شبکه وجود ندارد چرا که تصاویر روی شبکه اینترنت کدگذاری می شود و بعد از آن ارسال می شوند. همچنین اطلاعات دقیق تصاویر مانند زمان و مکان تصویر نیز بر روی تصاویر قرار داده می شود.

انتقال تصاویر با کیفیت بالا

علت افت کیفیت در ارسال تصاویر در دوربین مدار بسته آنالوگ استفاده از کابل های سنگین کواکسیال و مبدل های بی سیم و مبدل های فیبر نوری است. حالا اگر قرار باشد کابل انتقال صدا و همچنین برق لازم به آن اضافه شود وضعیت بدتر هم می شود. تصاویر، صدا و سیگنالهای لازم در دوربین مداربسته تحت شبکه فقط از طریق یک سیم منتقل می شود بنابراین مشکل افت کیفیت از بین می رود.

تصاویر باکیفیت دیجیتال

در دوربین های مداربسته آنالگو تصاویر در دو واحد مجزا  (واحد A/D (آنالوگ به دیجیتال) و واحد DSP (پردازش دیجیتال سیگنال) ) به دیجیتال تبدیل می شوند و همین موضوع باعث کاهش کیفیت تصاویر و دیتاهای دوربین می شود. این مشکل در دوربین های تحت شبکه برطرف شده است و تصاویر در این دوربین ها به شکل دیجیتال تولید می شود و نیاز به تبدیل و کاهش اجتناب ناپذیر تصاویر در این دوربین ها نیست.

مقرون به صرفه و اقتصادی

شاید در یک دنیای اقتصادی که همه چیز بر اساس معیار و ارقام پولی محاسبه می شود صرفه جویی اقتصادی مهمترین فاکتور برای تصمیم گیری خرید کالا باشد. کاهش نیاز به کابل کشی در دوربین های تحت شبکه باعث می شود که تنها با خرید دوربین مداربسته تمام قابلیت های مورد نیاز دوربین های مداربسته را خواهیم داشت. همچنین هزینه اجرا و نگهداری  خصوصا برای سیستم های بزرگتر مدیریت در دوربین های تحت شبکه بسیار کمتر است.

مقالات مرتبط برای مطالعه بیشتر:

تکنولوژی پردازش تصویر یا همان VCA

سیستم کنترل دسترسی

PoE در دوربین مداربسته

نصب دوربین مداربسته

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

مقالات مرتبط