یکی از موضوعات مهم در هنگام نصب دوربین مداربسته بحث انتقال برق به کل سیستم حفاظت تصویری است. در این مقاله می خواهیم پارامتر های مهم در انتخاب POE ( انتقال برق یا کابل شبکه) را برای شما توضیح دهیم. ابتدا تفاوت میان POE و آداپتور را بیان می کنیم و سپس انواع POE و در انتها POE های غیر استاندارد و محدودیت های آن را ذکر می کنیم.
استفاده از PoE بجای آداپتور
بدیهی است که همه دوربین های مدار بسته به مانند دیگر تجهیزات الکترونیکی نیاز به منبع تغذیه الکتریکی دارند. اما قبل از آنکه به تفاوت POE و آداپتور بپردازیم اول ببینیم که این عبارت به چه معنا است. POE مخفف عبارت (Power over Ethernet) است که معنای تحت الفظی آن می شود (انتقال انرژی الکتریکی از طریق کابل شبکه) . نحوه عملکرد POE به این صورت است که با استفاده از یک کابل شبکه که برای انتقال داده ها به دوربین مداربسته متصل شده است می تواند انرژی الکتریکی مورد نیاز دستگاه را نیز تامین نماید. به عبارتی در POE بجای دو کابل برق و کابل شبکه تنها از یک کابل استفاده می شود. . در گذشته قبل از ظهور این تکنولوژی از منابع تغذیه با ولتاژ پایین یا همان آداپتورها انرژی مورد نیاز دوربینهای مداربسته تامین می شد.
نکته مهم دیگر در خصوص POE این است که هزینه های شما را نیز کاهش می دهد چرا که تامین آداپتور به شکل مجزا خود به خود هزینه هایی به شما تحمیل می کند.
امروزه استفاده از تکنولوژی POE در حال حاضر به حدی گسترده شده است که در عمل تکنولوژی PoE در تمام دوربینهای مداربسته تحت شبکه حرفه ای مورد استفاده قرا می گیرد.
انواع PoE
PoE بوسیله استانداردهای IEEE دسته بندی می شوند:
- 802.3af که در بیش از 90 درصد دوربین های مدار بسته تحت شبکه مورد استفاده قرار می گیرد و قابلیت تامین توان مصرفی تا 15.4 وات را خواهد داشت.
- 802.3at که توان مصرفی بالاتری را تامین می نماید و در دوربینهای مداربسته با توانی بیش از 15.4 و تا 30 وات قابل استفاده است. دستگاههایی که معمولا به این توان نیاز دارند شامل دوربینهای مداربسته PTZ یا دوربینهایی با سیستم تهویه (حرارتی یا برودتی) خواهند بود.
- 803.3bt که در واقع هنوز در حد تحقیق و توسعه است و بدلیل قابلیت تامین انرژی تا 100 وات خیلی فراتر از نیاز دوربینهای مداربسته تحت شبکه فعلی خواهد بود.
محدودیت استفاده از PoE
در برخی موارد هنگام نصب دوربین های مداربسته و سیستم های نظارت تصویری امکان استفاده از POE وجود ندارد. برای مثال وقتی از یک رابط وایرلس یا فیبر نوری برای اتصال به دستگاه ها استفاده می شود و انتقال اطلاعات به این شکل در سیستم نظارتی انجام شده است، نیاز به انرژی الکتریکی قویتری وجود دارد و عملا امکان استفاده از POE وجود ندارد. درواقع بسیاری از دوربینهای مداربسته اقتصادی امروزه تنها از PoE پشتیبانی می کنند که در موارد یاد شده بالا به مشکل می خورند.
رده بندی استانداردهای PoE
PoE را می توان در رده های اختصاصی بر اساس میزان انرژی تامینی در جدولی دسته بندی کرد. جدول زیر خلاصه ای از انواع و دسته بندی های مورد استفاده در سیستم نظارت تصویری خواهد بود.
بیشتر بخوانید : دوربین مداربسته آنالوگ
مشخصات یک PoE در دوربین مداربسته بشکل رسمی باید همراه با حروف نشان دهنده نوع و رده ذکر شده باشد که معمولا به نام تجاری آن به تنهایی اشاره می شود. در خیلی از موارد منظور افراد از PoE یعنی استانداردی که بر اساس 802.3af تعریف می شود؛ یعنی توان مصرفی بین 0.44 تا 15.4 وات قابل استفاده خواهد بود.
زمانی که یک رده عنوان می شود یعنی به شما میزان حداقل و حداکثر انرژی قابل تامین گفته شده است. برای مثال اگر در مشخصات 802.3af کلاس 2 نوشته شده باشد درواقع این دستگاه می تواند حداکثر تا 7.0 وات توان مصرفی را تامین نماید.
نکته ای برای خرید دوربین مدار بسته:
در حال حاضر دوربین های مدار بسته در انواع مختلف و با کیفیت های متمایزی در ایران به فروش می رسد. برندهای معتبری مانند هایک ویژن ، تی وی تی، تیاندی و حارس از جمله مارک های معتبر فروشنده دوربین های مداربسته و دیگر تجهیزات نظارت تصویری در ایران هستند و شما می توانید با مراجعه به وبسایت شرکت هایک ویژن هر نوع دوربین مورد نیاز خود را سفارش دهید.
پیاده سازی غیر استاندارد PoE
موضوع مهم در هنگام استفاده از POE این است که همه دستگاههایی که در مشخصاتشان مدعی پشتیبانی از PoE باشند لزوما از استاندارد 802.3at/af استفاده نمی کنند. به عبارتی دیگر در حال حاضر در بازار دوربین مدار بسته و سیستم نظارت تصویری محصولات متنوعی با برند های مختلف با ایده ابتدایی یکسان اما متنوع از نظر ولتاژ و وات مصرفی وجود دارند. بنابراین در هنگام خرید توجه داشته باشید که اگر در مشخصات یک محصول بطور واضح عنوان نشود که از 802.3af/at پشتیبانی می کند، ممکن است مشکلاتی در سازگاری عملیاتی مشترک تجهیزات مرتبط بوجود آید.
همچنین نکته دیگر درباره POE های غیر استاندارد این است که در بعضی موارد پیاده سازی PoE برمبنای استانداردهایی صورت می گیرد که سازگاری کمی دارند و در نتیجه سیستم در نهایت با ظرفیت و توان کمتری کار می کند و عملا کارآمدی آنها کاهش می یابد. توجه ویژه به استاندارد های POE به این دلیل است که استاندارد 802.3af/at از فرمتی Passive (غیر فعال) استفاده می کند که در طی آن انرژی الکتریکی از طریق دو زوج سیم آزاد در کابل شبکه منتقل می شود اما در حالت Active (فعال) می تواند در زوج سیمهای انتقال داده، انتقال انرژی الکتریکی را همزمان با انتقال داده ها با توان بیشتری انجام دهد.
محدودیتهای مسافت
استاندارد PoE در دوربین مداربسته همانند استاندارد شبکه رایج Ethernet اساسا محدود به مسافت 100 متر خواهد بود. زیرا که داده های انتقالی توسط کابل پس از این مسافت عملا با مشکل افت یا حتی حذف کامل روبرو می شوند.
شرکتهای اندکی وجود دارند که از قابلیت متفاوت انتقال انرژی به دوربین مدار بسته پشتیبانی می کنند که در آن می شود زنجیره ای از دوربینهای مداربسته را به یکدیگر متصل کرد(به روش “Daisy Chain”). نمونه این روش را شرکت VIVOTEK در یک سری از دوربینهای مداربسته تحت شبکه اعمال کرده است.
تقویت کننده های PoE
نکته مهم در هنگام استفاده از POE توجه ویژه به مسافت در انتقال انرژی است، اگر در نصب سیستم حفاظت تصویری نیاز به انتقال انرژی به بیش از 100 وجود داشته باشد باید از تقویت کننده های POE استفاده شود. تقویت کننده های POE عموما یک زوج آداپتور مخصوص برای هر دوربین مداربسته را استفاده می کنند تا از این طریق نیروی الکتریکی دو سر کابل را شارژ و تقویت کنند. تقویت کننده های POE می توانند عموما تا 300 متر و در شرایطی تا 600 متر انتقال انرژی را پشتیبانی کنند.
مشخصات و مصرف انرژی PoE در دوربین مداربسته
در حال حاضر شرکت ها و تولید کنندگان زیادی در دنیا مانند برند( هایک ویژن یا تی وی تی ) دوربین های مداربسته تحت شبکه تولید می کنند، هر شرکت بر روی محصول تولید شده خود مشخصات مصرف انرژی دوربین مداربسته در حالت POE را نیز ذکر می کند. بنابراین به راحتی می توانید با اطلاعات درج شده بر روی دوربین های تحت شبکه بفهمید که در کل چقدر توان مصرفی برای هر دوربین مداربسته نیاز است. میزان مصرف در حالت استاندارد 802.3af معمولا از 2 تا 15 وات است. همچنین یادتان باشد که به عنوان یک قانون کلی در دوربین های تحت شبکه هر برندی با لنز ثابت مصرفی در محدوده 4 تا 7 وات نیاز است.
مقالات مرتبط برای مطالعه بیشتر:
موارد استفاده از دوربین اسپید دام