افزایش امنیت اینترنت اشیا ( IOT )  با فناوری بلاک چین ( Blockchain )  

1,031 بازدید بدون دیدگاه
5
(1)
خواندن این مطلب

 

شاید بتوان مهمترین چالش حرکت جامعه تکنولوژی جهانی به سمت استفاده گسترده از فناوری های اینترنت اشیا را تامین امنیت در این حوزه دانست. اگر اشیاء پیرامونی ما که می خواهند به صورت هوشمندانه از طریق اینترنت به یکدیگر متصل شوند از امنیت کامل برخوردار نباشند قطعا هیچ استقبالی از سوی جامعه برای استفاده از این تکنولوژی صورت نخواهد پذیرفت.

 

وقتی ما به دنیای اینترنت اشیا ( IOT) وارد می شویم یک شبکه به هم پیوسته از وسایل روزمره را در این شبکه به یکدیگر متصل می کنیم که دائما در حال بزرگ شدن است و در نتیجه امنیت در چنین شبکه ای مهمترین موضوع مهندسی به حساب می آید. در چنین فضایی فناوری بلاک چین که این روزها بیشتر در صنعت رمز ارزها از آن نام برده می شود می تواند به شکل گسترده به صنعت اینترنت اشیا نیز کمک کند.

 

امروز شاهد دو روند متناقض در صنعت اینترنت اشیا هستیم، از یک طرف دستگاه های زیادی در دنیا امکان اتصال به شبکه IOT یا همان اینترنت اشیا را دارند و از طرف دیگر به دلیل ضعف های امنیتی دستگاه های زیادی از این شبکه خارج می شوند. تجهیزات متصل به شبکه IOT می تواند طیف وسیعی از وسایل را شامل شود، یک دوربین مداربسته یا یک دستگاه کنترل تردد و یا حتی وسایل روزمره مانند یخچال و تلویزیون های خانگی هوشمند، اما موضوع مهم در این خصوص شک های ایجاد شده امنیتی در این صنعت است. به هر ترتیب حملات هکری هر روز بیشتر می شود و برای مثلا در همین هفته گذشته شاهد حمله گسترده هکر های مخفی به خطوط لوله انتقال نفت در آمریکا بوده ایم و در نتیجه این موضوع باعث عدم استقبال گسترده مردم از تکنولوژی اینترنت اشیا شده است.  این تنها یک نمونه از تهدیداتی است که می تواند ما را در دنیای IOT ، هدف قرار دهد .

 

اهمیت توجه به امنیت سایبری در شبکه اینترنت اشیا

تجربه  نشان می دهد که هر دستگاهی می تواند به راحتی در خطر هک شدن  باشد . این دستگاه می تواند دوربین مدار بسته تحت شبکه، خانه هوشمند و یا سایر دستگاههای تحت IOT باشد و هیچ استثنایی در این زمینه وجود ندارد .

 

رایانه های قدیمی ، سرور ها ، لپ تاپ ها و تمامی تجهیزاتی که به اینترنت متصل می شوند به راحتی می توانند مورد آسیب قرار بگیرند به گونه ای که حتی کاربر از هک شدن سیستم باخبر نشود . اینکه یک دستگاه مورد هجوم قرار بگیرد مشکل چندان بزرگی نیست، مشکل بزرگ زمانی است که شمار زیادی از دستگاه هایی که در یک شبکه IOT هستند مورد هجوم قرار گرفته و امنیتشان دچار مشکل شود . درآن موقع راهکار های امنیتی کاربرد چندانی نخواهد داشت .از این رو پیشگیری از خطرات سایبری از اهمیت ویژه ای برخوردار است .

 

بلاک چین (Blockchain) چگونه می تواند به ما کمک کند ؟

 

نکته جالب در ورود تکنولوژی های جدید به بازار ترکیب شدن تکنولوژی ها برای پوشش نقاط ضعف یکدیگر است. همزمان با رشد و توسعه فناوری اینترنت اشیا شاهد گسترش  تکنولوژی بلاک چین   در ده سال اخیر بودیم. فناوری ای که امروز به دلیل رشد سرسام آور رمز ارزها از شهرنت عمومی و جهانی برخوردار شده است. اما سوال اصلی این است که آیا فناوری بلاک چین می تواند ضعف های امنیت اینترنت اشیا را جبران کند؟

 

 

امنیت اینترنت اشیا

بیشتر بخوانید:   هایک ویژن    نصب دوربین مداربسته     تی وی تی  

نکاتی برای خرید و نصب دوربین مدار بسته:

خرید و نصب دوربین های مدار بسته نیاز به مشاوره و تخصص بالایی دارد و در نتیجه برای خریدی مناسب و امن پیشنهاد می کنیم قبل از هر چیز با اشخاص صاحب صلاحیت و معتمد صنعت امنیت صحبت کنید تا شما را برای خرید بهترین و مناسب ترین دوربین مدار بسته راهنمایی کنند. در حال حاضر شما می توانید دوربین های مدار بسته برند هایک ویژن ، تی وی تی ، تیاندی ، حارس و … را از شرکت مهر تجارت خریداری کنید و از خدمات پس از فروش شرکت مهر تجارت نیز بهره مند شوید. این خدمات شامل راهنمایی پیش از خرید، خرید مناسب و مقرون به صرفه ، ارائه خدمات نصب و پشتیبانی دوربین ها به صورت دائم و شبانه روزی می شود. لازم به ذکر است که شرکت مهر تجارت نمایندگی هایک ویژن در ایران را دارد و در نتیجه ضمانت اصالت دوربین هایک ویژن را نیز به شما ارائه می کند.

 

 

شواهد نشان می دهد که جواب این سوال مثبت است. بر اساس عملکرد شبکه بلاک چین ، شبکه ای است که میلیون ها کاربر از سرتاسر جهان می توانند در آن عضو شوند و هر کاربر به راحتی می تواند در این شبکه اطلاعات خود را اضافه کند بدون آنکه مورد سو استفاده امنیتی قرار گیرد. این شبکه با رمز گذاری اطلاعات به شکل بسیار پیچیده از این اطلاعات در برابر هک و سواستفاده جلوگیری می کند.

 

به عبارتی دقیق تر نوع نگاه تکنولوژی بلاک چین برای تامین امنیت شبکه است که باعث بالا رفتن امنیت این شبکه شده است. در شبکه بلاک چین استفاده کنندگان اصلی اطلاعات باید با استفاده از ابزارهایی که چنین شبکه هایی در اختیار آنها قرار می دهند، صحت یا جعلی بودن این اطلاعات را تعیین کنند. این شبکه با استفاده از سه کلید مختلف تاییدیه اطلاعات را به کاربران می دهد. ( رمز اختصاصی، رمز عمومی و رمز لحظه ای). به  عبارتی دقیق تر این رمز ها به اعضای بلاک چین اجازه می دهد که از صحت اطلاعات مطمئن شوند و همچنین از ورود غیر مجاز هکری نیز جلوگیری می شود.

 

بلاک چین یک انقلاب در حوزه امنیت سایبری یا یک توهم گذرا؟

همانطور که توضیح دادیم بلاک چین یک زنجیره به هم پیوسته از اطلاعات کد گذاری شده را در سیستم ها و کامپیوتر های مختلف در سرتاسر جهان به اشتراک می گذارد و در نتیجه با همین عمل امکان هک شدن اطلاعات تقریبا غیر ممکن می شود. چرا؟ به این دلیل خیلی ساده که در زنجیره بلاک چین هکر ها باید بتوانند همزمان اطلاعات ذخیره شده در همه کامپیوتر های شبکه متصل به اینترنت را هک کنند و در حال حاضر چنین عملی غیر ممکن است. راهکار دیگر این است که هکرها بتوانند همزمان کل شبکه را غیر فعال کنند که این امر نیز غیر ممکن است.

 

همچنین در شبکه بلاک چین هر کامپیوتر به عنوان یک نود شناخته می شود و در نتیجه شناسایی تمام این نود ها برای هکر ها امری دشوار و حتی می توان گفت که غیر ممکن است. این موضوع را هم در نظر بگیرید که با افزایش کاربران در شبکه بلاک چین تعداد نود ها نیز افزایش پیدا می کند و در نتیجه شبکه های بلاک چین با افزایش کاربران در مقابل هک مقاوم تر می شوند.

 

بنابراین به نظر می رسد که بلاک چین مشکل ضعف امنیتی سیستم های اینترنت اشیا را به نوعی حل کرده است و این تکنولوژی می تواند به گسترش استفاده از اینترنت اشیا در دهه آینده کمک شایانی کند. البته بعضی از کارشناسان امنیت اینترنت اشیا هنوز به این تکنولوژی به دیده شک نگاه می کنند و معتقد هستند که استفاده از بلاک چین به عنوان تنها راهکار هنوز مورد قبل قرار نگرفته است. به هر ترتیب به نظر می رسد که دنیای آینده بشر تحت تاثیر مستقیم فناوری های بلاک چین قرار خواهد گرفت.

 

مقالات مرتبط برای مطالعه بیشتر:

تکنولوژی EXIR هایک ویژن

دوربین مداربسته زیر آب هایک ویژن

امنیت سایبری هایک ویژن

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

مقالات مرتبط