در مکانیزم دوربین های مداربسته سنسورهایی قرار گرفته است که وظیفه تبدیل نور دریافتی از محیط به سیگنال الکتریکی را بر عهده دارند. این سیگنال های الکتریکی در نهایت به صورت تصاویر ویدئویی در حافظه متصل به دوربین ها ضبط می شود. یکی از سنسورهای شناخته شده در دوربین های مدار بسته به چیپ تصویر DIS معروف است. این چیپ تصویر اولین بار توسط شرکت هایک ویژن در سال 2012 مورد استفاده قرار گرفت و این شرکت در سری دوربین های جدید آنالوگ خود در آن سال از این چیپ تصویر استفاده کرد.

از نظر عملکردی می توان چنین گفت که سنسور های DIS در حقیقت نسخه ارتقا یافته سنسور های قدیمی CMOS هستند که مشکلات این سنسور ها را برطرف کرده است. در سنسورهای CMOS مهمترین مشکل عدم امکان تصویر برداری با کیفیت در فضاهای کم نور بود که هایک ویژن سعی کرد این مشکل را توسط چیپ تصویر DIS برطرف کند.

چیپ تصویر DIS در دوربین مدار بسته

در حال حاضر دوربین های مدار بسته در انواع مختلف و با کیفیت های متمایزی در ایران به فروش می رسد. برندهای معتبری مانند هایک ویژن ، تی وی تی، تیاندی و حارس از جمله مارک های معتبر فروشنده دوربین های مداربسته و دیگر تجهیزات نظارت تصویری در ایران هستند و شما می توانید با مراجعه به وبسایت شرکت هایک ویژن هر نوع دوربین مورد نیاز خود را سفارش دهید.

چیپ تصویر DIS و نحوه عملکرد آن

چیپ تصویر DIS در دوربین مدار بسته مخفف عبارت (Digital Image Stabilization) بوده و به معنی تثبیت کننده دیجیتالی تصویر است. یکی از مشکلات عمده نصب دوربین های مداربسته در فضاهای باز مانند کنار جاده ها و ایستگاه قطار و فرودگاه این است که تصاویر دوربین ها بر اثر تکان های بیرونی تار می شود. تکنولوژی بکار رفته در سنسورهای DIS به شکلی توسعه یافته است که میزان نویز ایجاد شده چنین لرزش هایی را کاهش می دهد و از این طریق تصاویر با کیفیت بهتری توسط دوربین ضبط می شود.

روش کار چیپ تصویر DIS بصورت پیکسلی و فریم به فریم است. این سنسورها تکان های محیطی وارد شده به بدنه دوربین مدار بسته که بیشتر ناشی از وزش باد است را تشخیص می دهد. در مرحله بعد دوربین تصاویری پیکسلی از تصویر خارج از این فریم را ایجاد می کند و یک حائل پیکسلی برای آنالیز خود ایجاد می کند تا درنهایت یک تصویر بدون نویز ایجاد کند. هنگامی که دوربین دچار ارتعاش می شود این مکانیزم عمل می کند و دوربین فریم قابل مشاهده را با فریم های تار بدون کاربرد تعویض می کند.

بعد از ارائه سنسور DIS توسط شرکت هایک ویژن، کمپانی داهوا نیز ورژن دیگری از سنسور DIS را عرضه نمود که با نام HDIS خوانده می شود. لازم به ذکر است که این دو سنسور ساخت دو شرکت از لحاظ کیفیتی هیچگونه تفاوتی با یکدیگر ندارند.