فیش بی ان سی یکی از ابزارهای کاربردی در هنگام نصب دوربین های مداربسته به حساب می آید که در اصل رابطی برای کابل های کواکسیال نیز به شمار می رود. همچنین برای اتصال دوربین های مداربسته به دستگاه DVR عموما از فیش های BNC استفاده می شود.
کاربردهای دیگر فیش BNC
BNC مخفف عبارت British Naval Connector است. اگر بخواهیم در خصوص کاربردهای مختلف این نوع فیش مثال هایی بیاوریم می توان چنین گفت که از فیش اتصال BNC به جز دوربین مدار بسته در تلویزیون ، سیگنال های ویدیویی ، بعضی از شبکه های کامپیوتری و… استفاده می شود. این نوع فیش با کابل های RG59، RG58 تا RG179 و RG316 سازگار می باشد. نکته و شباهت فیش های BNC با انواع دیگر اتصال دهنده ها در این است که این فیش ها نیز به صورت نری و مادگی می باشند و به هم وصل می شوند.
انواع فیش BNC
فیش های بی ان سی را می توانید در سه نوع مختلف لحیمی، پرسی و پیچی در بازار پیدا کنید. هر کدام از این فیش های BNC برای قابلیت خاصی طراحی شده اند.
فیش BNC لحیمی
در این نوع از بیش های BNC کابل ها و فیش ها از طریق لحیم کردن با یکدیگر متصل می شوند به همین دلیل در هنگام اتصال در این نوع از فیش های بی ان سی به دستگاه هویه برای لحیمکاری نیاز خواهید داشت.
فیش BNC پرسی
بر خلاف فیش های لحیمی در این نوع از فیش های BNC نیاز به دستگاه هویه نیست و کابل و فیش را از طریق پرس شدن قطعات به یکدیگر متصل می کنند. بجای دستگاه هویه در این نوع فیش به ابزاری جهت پرس کردن نیاز خواهید داشت.
فیش BNC پیچی
همانطور که از نام این نوع فیش مشخص است، از پیچ برای اتصال فیش با کابل استفاده می شود. به دلیل ساده بودن استفاده از فیش های BNC پیچی این نوع فیش بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد چرا که بدون نیاز به ابزار هویه و یا ابزار پرس، تنها با یک پیچ گوشتی می توانید کابل را به فیش متصل کنید.
در حال حاضر دوربین های مدار بسته در انواع مختلف و با کیفیت های متمایزی در ایران به فروش می رسد. برندهای معتبری مانند هایک ویژن ، تی وی تی، تیاندی و حارس از جمله مارک های معتبر فروشنده دوربین های مداربسته و دیگر تجهیزات نظارت تصویری در ایران هستند و شما می توانید با مراجعه به وبسایت شرکت هایک ویژن هر نوع دوربین مورد نیاز خود را سفارش دهید.
اجزای کابل کواکسیال
پوشش خارجی: پوشش خارجی کابل وظیفه محافظت از کابل را بر عهده دارد.
شیلد : شیلد کابل نیز وظیفه مراقبت از کابل را در برابر نویزهای مغناطیسی دارد.
مغزی : هسته کابل است که وظیفه انتقال تصویر را عهده دار می باشد.
عایق داخلی: این بخش وظیفه جدا کردن مغزی کابل از شیلد را دارد.
طریقه اتصال کابل کواکسیال و فیش BNC پرسی
همانطور که در بالا اشاره کردیم، جهت اتصال کابل RG59 به فیش پرسی نیاز به ابزار آچار پرس است. در صورت استفاده از فیش پرسی جهت اتصال مراحل زیر را باید انجام دهید.
1- در ابتدا حلقه یا رینگ مربوط به فیش را قبل از برداشتن روکش کابل کواکسیال، بر روی کابل سوار نمایید.
2- با استفاده از کاتر قسمتی از روکش کابل کواکسیال را بردارید تا رشته های شیلد آن نمایان شود.
3- شیلد ها را کنار بزنید و روکش مغزی کابل را به نحوی برش دهید که مغزی مشخص شود.
4- پین سوزنی و طلایی فیش را بر روی مغزی کابل قرار دهید. سپس با آچار پرس، اقدام به پرس می کنیم به نحوی که مغزی کابل به کلاهک سوزنی شکل کاملا متصل شود.
5- حال در مرحله آخر پین سوزنی فیش که به کابل RG59 پرس شده است را داخل فیش BNC قرار دهید. پس از آن حلقه فیش BNC را که در ابتدا بر روی کابل قرار داده بودیم طوری به طرف فیش می بریم که رشته های شیلد به بدنه فیش متصل شوند. در پایان نیز با آچار پرس رینگ را به بدنه فیش و همچنین رشته های شیلد متصل می کنیم.
اتصال کابل کواکسیال به فیش BNC لحیمی
ابتدا هویه خود را داغ کرده و فیش را باز نمایید.
کابل را مانند مراحل قبلی که گفتیم لخت کنید و از حلقه فیش رد کنید.
سپس قسمت گیره فیش را باز کنید به طوری که کابل داخل آن قرار بگیرد و شیلد کاملا زیر گیره قرار بگیرد.
در مرحله بعد مغزی فیش را داخل قسمت لحیم فیش قرار دهید و گیره فیش را سفت کنید.
سپس قسمت مرکزی فیش را لحیم کنید.
در پایان می توانید جهت جلوگیری از اتصال بدنه و مغزی با چسپ قسمت لحیم شده را با چسب عایق بندی نمایید.
مقالات مرتبط برای مطالعه بیشتر:
کاربرد لوله فلکسی در نصب دوربین مداربسته
ویدئو بالون (Video Balun) در دوربین مداربسته