کابل SFTP چیست؟

932 بازدید بدون دیدگاه
5
(1)
خواندن این مطلب

 

 

کابل SFTP چیست؟  : کابل های شبکه انواع مختلفی دارد و در سیستم های دوربین مدار بسته تحت شبکه انواع مختلفی از این کابل ها استفاده می شود. برای مثال این کابل ها با نام های اختصاری FTP ,UTP ,SFTP ,STP شناخته می شوند.

 

در ادامه این مقاله هر یک از این کابل های با جزییات معرفی خواهیم کرد و تفاوت های این کابلها را با کابل SFTP نیز بیان خواهیم کرد چرا که کابل های SFTP به دلیل حداکثر محافظت می توانند سریعترین انتقال اطلاعات را داشته باشند.

 

 

در ابتدا یک تعریف ساده از کابل SFTP داشته باشیم.  SFTP مخفف Screened Fully Shielded Twisted Pair  به معنای زوج های به هم تابیده تماما غلاف دار است. دارای یک روکش فلزی اضافه برای کاهش اثر پارازیت هاست و لایه های مختلف این کابل ازچهار زوج سیم که با یک جداکننده پلاستیکی از هم جدا شده اند، تشکیل می شود. دور این زوج سیم ها به ترتیب با یک ورق آلومینیومی، توری فلزی و سپس یک روکش پلاستیکی پوشیده شده است.

 

 

انواع کابل شبکه از نظر نوع محافظ

کابل های شبکه انواع بسیار متفاوتی از نظر نوع محافظ دارند اما رایج ترین آن ها عبارتند از:

 

1-کابل شبکه UTP : کابل UTP یا Unshielded Twisted که زوج سیم های به هم تابیده بدون شیلد است و در اترنت کاربرد دارد. این مدل از کابل های شبکه جزء پرکاربرد ترین و مقرون به صرفه ترین کابل های شبکه هستند. کابل UTP به دلیل عدم وجود شیلد و محافظ، نسبت به سایر کابل ها بیشتر در معرض نویز و پارازیت هستند. از این کابل ها بیشتر در محیط هایی استفاده می شود که نویز کمتری دارند.

 

2-کابل شبکه STP: مخفف عبارت Shielded Twisted Pair است. STP به کابل هایی گفته می شود که زوج سیم های به هم تابیده شده از کاور یا شیلد مجزا استفاده می کنند. شیلد ممکن است دور خود سیم های زوجی، دور کل سیم ها و یا دور چهار تا از سیم ها باشد.

 

3-کابل شبکه FTP: کابل FTP مخفف عبارت Foiled Twisted Pair به معنای کابل دارای محافظ فویل است. این کابل در زیر روکش خود دارای یک محافظ آلومینیومی است. کابل FTP نسبت به کابل UTP در برابر نویز و پارازیت مقاومت بالاتری دارد.

 

در حال حاضر دوربین های مدار بسته در انواع مختلف و با کیفیت های متمایزی در ایران به فروش می رسد. برندهای معتبری مانند هایک ویژن ، تی وی تی، تیاندی و حارس از جمله مارک های معتبر فروشنده دوربین های مداربسته و دیگر تجهیزات نظارت تصویری در ایران هستند و شما می توانید با مراجعه به وبسایت شرکت هایک ویژن هر نوع دوربین مورد نیاز خود را سفارش دهید.

 

 

 

انواع کابل شبکه

 

1-کابل شبکه U/FTP: در این نوع کابل یک فویل دور هر جفت سیم وجود دارد. کابل شبکه U/FTP
2-کابل شبکه F/UTP:   یک فویل دور چهار جفت سیم یعنی کل سیم ها وجود دارد. کابل شبکه F/UTP
3-کابل شبکه S/UTPدر این کابل ها یک شیلد دور چهار جفت سیم یعنی کل کابل ها قرار دارد. کابل SFTP چیست؟

4-کابل شبکه SF/UTPکابل شبکه ای که یک فویل و یک شیلد بافته شده کلی به دور مجموع زوج های تابیده شده آن قرار دارد. هیچ گونه شیلدی روی تک تک زوج های آن وجود ندارد.

کابل SFTP چیست؟
5-کابل شبکه S/FTPدر SFTP یک فویل دور هر جفت سیم و یک شیلد دور چهار جفت سیم یعنی کل سیم ها وجود دارد. کابل شبکه S/FTP
6-کابل شبکه F/FTPدر این نوع از کابل ها یک فویل دور هر جفت سیم و یک فویل دور کل سیم ها وجود دارد. کابل شبکه F/FTP
7-کابل شبکه SFTPدر SFTP زوج سیم های تابیده هر کدام به صورت جداگانه با فویل پوشش داده شده اند. کل این سیم ها با شیلد بافته شده محافظت می شوند. این ساختار بسیار مشابه FFTP است. کابل شبکه SFTP
8-کابل شبکه SF/FTP:

در این کابل ها هم محافظ بافته شده و هم فویل دور سیم ها وجود دارد و هر جفت سیم نیز فویل دارند. برای استفاده در شبکه هایی که امنیت بالا دارند و از اهمیت زیادی برخوردار هستند استفاده می شود. کابل SF/FTP گران ترین نوع کابل شبکه است.

کابل شبکه SF/FTP

 

 

دسته بندی کابل های شبکه براساس فرکانس

حجم قابل انتقال توسط کابل های شبکه به میزان فرکانس قابل پشتیبانی آنها بستگی دارد. بر همین اساس کابل های شبکه بر اساس Category  های مختلفی دسته بندی می کنند.

 

CAT-3: این کابل حداکثر از فرکانس 10 مگاهرتزی پشتیبانی می کند که امکان انتقال اطلاعات تا 10mbps را برای آن ایجاد می کند.

CAT-5: این کابل حداکثر از فرکانس 100 مگاهرتزی پشتیبانی می کند که امکان انتقال اطلاعات تا 100mbps را برای آن فراهم می کند.

Cat-6: در ابتدا فرکانس قابل پشتیبانی برای این کابل ها تا 250 مگاهرتز بود. با معرفی زیر مجموعه های جدید این کابل ها با عنوان CAT-6e و CAT-6a، امکان پشتیبانی از حداکثر فرکانس انتقال 500 تا  650 مگاهرتز نیز ایجاد گردید.

CAT-7: این کابل حداکثر از فرکانس 600 مگاهرتزی پشتیبانی می کند که امکان انتقال اطلاعات تا 10Gbps را فراهم می کند.

 

 

تفاوت ها و شباهت های کابل شبکه SFTP و UTP

 

دو نوع از کابل های پر کاربرد در نصب سیستم های مداربسته کابل های UTP و SFTP است که در اینجا به تفاوت ها و شباهت های این دو کابل می پردازیم. از نظر تفاوت باید گفت که کابل هایUTP زوج سیم های به هم تابیده شده، لایه محافظتی از جنس فویل و شیلد را ندارند. این مهمترین تفاوت ساختاری این دو نوع کابل به حساب می آید.

 

وجود شیلد در کابل های SFTP از تداخلات برقی بیرون زوج سیم ها جلوگیری کرده و در نتیجه کابل شبکه UTP فاقد چنین قابلیتی است و به همین دلیل کابل های UTP نسبت به SFTP قیمت کمتری دارند. همچنین به همین دلیل وزن کابل های UTP به مراتب کمتر است.

 

اما شباهت های این دو به شرح زیر است:

  • هر دو کابل شبکه از چهار زوج سیم تشکیل شده اند.
  • هادی هر دو کابل از جنس مس است.
  • روکش هر دو کابل شبکه می تواند از نوع PVC و یا LSZH باشد.
  • هر دو کابل در تمامی گروه های Cat قابل تولید هستند.

 

کابل شبکه در سیستم های مداربسته

در سیستم دوربین های مداربسته معمولا از طیف محدودی از کابل های شبکه استفاده می شود. برای محیط های داخلی و اداری معمولا از کابل CAT-6 UTP استفاده می شود. هم چنین برای محیط های بیرونی یا مسیرهایی که امکان ضربه خوردن به کابل وجود دارد از کابل CAT-6 SFTP استفاده می شود. در صورتی که پهنای باند تصاویر دوربین های مداربسته زیاد باشد ممکن است کابل CAT-7 نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

 

مقالات مرتبط برای مطالعه بیشتر:

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید