دلایل پرش تصویر دوربین مداربسته

764 بازدید بدون دیدگاه
0
(0)
خواندن این مطلب

پرش تصویر دوربین مداربسته : یکی از مشکلات عمومی که در هنگام نصب دوربین های مداربسته ممکن است بوجود آید، پرش تصاویر است. این موضوع می تواند دلایل مختلفی داشته باشد و در نتیجه برای رفع مشکل باید تمام موارد را ارزیابی کنید. در این مقاله به عمده ترین دلایل بروز مشکل پرش تصاویر دوربین های مداربسته پرداخته ایم.

دلایل پرش تصویر دوربین مداربسته

1- نوسان ولتاژ

اولین و شایع ترین دلیل ایجاد پرش تصاویر دوربین مدار بسته مربوط به نوسان ولتاژ ورودی دوربین است. اگر ولتاژ ورودی پایین باشد شاهد نوسان جریان برق خواهیم بود که در نهایت تصویر ایجاد شده در مانیتور دچار پرش می شود. بنابراین دوربین مداربسته شما با هر برندی هم که باشد اگر جریان ورودی آن دچار نوسان شود شما تصاویر بریده بریده دریافت می کنید. پس در ابتدای راه مطمئن شوید که سیستم مداربسته شما دچار نوسان ولتاژ نباشد.

2- تابش نور مستقیم به دوربین مداربسته

زمانی که دوربین مداربسته در معرض تابش مستقیم منبع نور باشد یا اینکه نور از یک سطح صیقلی به دوربین بازتاب می شود، تصویر دوربین دچار پرش خواهد شد. برای حل این مشکل باید جانمایی دوربین را تغییر داد.

در غیر این صورت باید فرکانس دوربین را با فرکانس نور هماهنگ و تنظیم نمود (۵۰ هرتز در اروپا یا ۶۰ هرتز در آمریکا). در این حالت روشنایی تصویر در دوربین را تغییر دهید تا مشخص شود فیلیکر (یا همان پرش تصویر) در چه نقطه ای کاهش خواهد یافت. همچنین در صورت امکان می توانید، نور مستقیم را کاهش داد و تنظیم کنید.

در صورتی که راهکارهای ارایه شده کارایی لازم را نداشتند بهتر است اگر دوربین اتو آی ریز می باشد، این قابلیت را فعال کنید. اما در صورتی که قابلیت اتو رایز را نیز نداشت می توانید از کاور شفاف بر روی دوربین استفاده نمایید تا انتقال نور کاهش یابد.

 3- مشکل در کابل دوربین مداربسته

اجزای مختلف سیستم های مداربسته به وسیله کابلهایی به یکدیگر متصل می شوند. بر اساس یک اصل کلی هرچه طول کابل کشی شما بیشتر باشد احتمال بروز اختلالات تصویری دریافت شده نیز بیشتر می شود. پس در گام سوم مطمئن شودی که از کابل ها در مسافت های استاندارد استفاده کرده باشید. همچنین اختلال دیگری نیز ممکن است به مرور زمان در کابل ها ایجاد شود. هرگونه پارگی، پوسیدگی و ضربه خوردن کابل می تواند منجر به ایجاد اختلال تصاویر و پرش تصاویر شود.

4- مشکل منبع تغذیه دوربین

در مرحله چهارم منبع تغذیه را مورد ارزیابی قرار دهید. گاهی اختلالات مربوط به جریان ورودی به دلیل استفاده کردن از یک منبع تغذیه ضعیف یا بی کیفیت است. پس پیشنهاد می کنیم حتما از منبع تغذیه مناسب و با کیفیت استفاده کنید که مجبور به دوباره کاری های نصب نشوید.

پرش تصویر دوربین مداربسته
بیشتر بخوانید:  تیاندی   دوربین حارس    هایک ویژن

5-محل نصب دوربین مدار بسته

نکته دیگری که می تواند منجر به پرش تصاویر دوربین شما شود، محل قرار گیری دوربین های شماست. مطمئن شوید که دوربین مدار بسته شما در مکان هایی که حرارت زیادی دارند یا در نزدیکی امواج الکترومغناطیس ، نصب نشده باشد. چرا که وجود میدان مغناطیسی مثل یک آهنربا یا هر چیز دیگری ممکن است باعث ایجاد پرش تصویر و کاهش کیفیت آن شود.

6- فیش های  BNC

ممکن است علت پرش تصویر مربوط به کانکتور دوربین مداربسته از جمله فیش BNC باشد. لذا سعی کنید همواره در انتخاب و خرید فیش بی ان سی و سایر لوازم جانبی دوربین مداربسته از جنس مرغوب و با کیفیت استفاده کنید.

7- پایین بودن FPS یا فریم ریت دوربین

اگر موارد بالا را به درستی بررسی کرده اید و هنوز مشکل پرش تصاویر برطرف نشده است باید به تنظیمات دوربین مداربسته نگاهی دقیق تر داشته باشید. تعداد فریم‌­هایی که یک دوربین در هر ثانیه پشت سر هم ثبت می کند را فریم بر ثانیه یا همان FPS گفته می شود. چنانچه FPS دوربین مداربسته ای پایین باشد، بعضی از ثانیه یا لحظاتِ تصویر جسمی که دارای سرعت بالایی است ثبت نخواهد شد. در چنین شرایطی اگر جسمی با سرعت بالا از مقابل دوربین مداربسته در حال حرکت باشد، تکه هایی از تصاویر با هم تداخل خواهند داشت و در نهایت این مسئله دوربین مداربسته شما را دچار جاماندگی می کند.

برای رفع این مشکل باید فریم ریت دوربین را تنظیم کنید. فریم ریت در دوربین های ای پی و همچنین دوربین های توربو HD قابل تنظیم است اما این تغییرات دارای محدودیت هایی نیز خواهد بود. چرا که تغییرات FPS متناسب با سخت افزار به کار رفته در دوربین مداربسته است. بنابراین توجه داشته باشید که مدل دوربین مداربسته متناسب با سخت افزار به کار رفته دارای یک حداکثر فریم ریت می باشد و در نتیجه هنگام تنظیم نمی توان بیش از مقدار در نظر گرفته شده فریم ریت را بالا برد.

نکته اصلی در هنگام تنظیم فریم ریت این است که با بالا رفتن فریم ریت کیفیت تصویر نیز بالا خواهد رفت و در مقابل میزان حجم ذخیره سازی تصاویر بالا خواهد رفت. به همین دلیل گاهی در نقاط کم اهمیت تر فریم ریت را پایین تنظیم می کنند تا تصاویر ضبط شده حجم کمتری را اشغال کنند.

مقالاتی برای مطالعه بیشتر:

فناوری BLC در دوربین مداربسته

تشخیص دوربین مدار بسته تقلبی

بهترین برند های دوربین مدار بسته در بازار ایران

نصب (DVR) دی وی ار خودرو

رابط شبکه ( Network Interface ) در دوربین مداربسته

AGC در دوربین مداربسته

کاربرد فیش BNC در دوربین مداربسته

از کجا بفهمیم دوربین مداربسته فعال است ؟

فیلتر ICR در دوربین مداربسته

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید