میکروفن دوربین مداربسته : اگر تاریخچه عرضه دوربین های مداربسته به بازار را بررسی کنید متوجه می شوید که دوربین های مداربسته قدیمی قابلیت ضبط صدا را ندارند و این موضوع در بسیاری از موارد یک نقطه ضعف برای نظارت دقیق یک مکان به حساب می آید. در مدل های جدید تر دوربین مداربسته که با نام برندهای مختلفی به بازار عرضه می شود مدل هایی با قابلیت ضبط صدا نیز دیده می شود و این موضوع می تواند یک تحول نظارتی نیز بحساب آید. در ادامه این مطلب سعی می کنیم انواع مختلف میکروفن های دوربین مداربسته را به شما معرفی کنیم.
پیش از معرفی دسته بندی میکروفن های بکار رفته در دوربین های مداربسته گفتن یک نکته بدیهی برای شروع بحث به نظر خوب است. کاملا مشخص است که در محیط های باز و پر سر وصدای شهری استفاده از میکروفن ها در دوربین های مداربسته کاری بیهوده است و عملا این میکروفن های هیچ استفاده ای نخواهند داشت. بنابراین بیشتر دوربین های مداربسته میکروفن دار برای محیط های داخلی و کم سرو صدا استفاده می شود. با این حال میکروفن های هوشمند در تکنولوژی های جدید دوربین مداربسته توانایی حذف صداهای مزاحم و فوکوس بر روی یک فرکانس صدای محیط را دارد که البته این دوربین ها هم قیمت های بالایی دارند و هم به طور عمومی وارد بازارهای جهانی نشده اند.
نکته دیگر در خصوص میکروفن های دوربین مداربسته این است که مدل های جدید دوربین های مداربسته ساخت برندهای معتبری مانند هایک ویژن در درون ساختارشان میکروفن دارند اما میکروفن هایی نیز بصورت مجزا تولید شده اند که قابل نصب بر روی مدل های قدیمی تر دوربین مداربسته هستند.
شکل ظاهری یا نوع بدنه میکروفن ها
- میکروفن سوزنی: یک میکروفن کوچک است و به دلیل ساختار ظریفی که دارد می توان از آن به عنوان میکروفن های مخفی استفاده نمود و آن را در محفظه های داکت کارگذاری کرد.
- میکروفن باکس: میکروفون های باکس همانند نامشان بدنه ای مستطیلی شکل داشته و پیچی برای تنظیم صدا بر روی آن قرار دارد.
- میکروفن گلفی: این نوع از میکروفن ها در داخل بدنه ای شبیه به توپ گلف قرار گرفته اند. این میکروفون ها بسیار سبک و کم حجم بوده و با ولتاژ ۶ الی ۱۲ ولت کار می کنند.
بیشتر بخوانید: ردیاب خودرو نصب دوربین مداربسته
نکته مهم در خصوص نصب میکروفن ها برای دوربین مداربسته این است که به هیچ وجه این تجهیزات را در نزدیکی مکان هایی با آلودگی صوتی بالا قرار ندهید. برای مثال نصب این تجهیزات در نزدیکی پنجره ها باعث کاهش کیفیت صدای ضبط شده می شود و در نتیجه به همراه صدای محیط نویزهایی از اطراف نیز ضبط می شود.
نصب میکروفن در انواع دوربین مدار بسته
نصب میکروفن در دوربین های مدار بسته به روش های مختلفی صورت می گیرد. این عمل در هر کدام از سیستم های مدار بسته مانند آنالوگ، آنالوگ HD و دوربین های تحت شبکه به روش های متفاوتی انجام می گیرد که در زیر به آنها اشاره می کنیم:
دوربین مداربسته آنالوگ
میکروفن ها در این مدل از دوربین های مدار بسته می توانند به شکل مستقیم به دستگاه DVR متصل شوند. از این طریق یک سیگنال آنالوگ بین میکروفن و دستگاه ضبط DVR انتقال می یابد. همچنین تعداد میکروفن های قابل نصب نیز به تعداد ورودی های صدای تعبیه شده بر روی دستگاه ضبط DVR بستگی دارد.
دوربین مداربسته تحت شبکه
ضبط صدا در دوربین های مدار بسته تحت شبکه مستقیما بر عهده دستگاه ضبط NVR است. اما هیچ میکروفنی به دستگاه NVR متصل نیست، بلکه مستقیما به دوربین متصل می گردند و یا در طراحی اولیه دوربین ها اساسا در ساختار آنها وجود دارند.
دوربین های IP میکروفن دار عمدتا برای استفاده در محیط داخلی مناسب هستند.
دوربین های آنالوگ HD
در دوربین های آنالوگ HD، میکروفن را می توان مستقیما به دستگاه HD-DVR متصل نمود. اما جدیدا دوربین های از این نوع به بازار آمده که مجهز به یک میکروفن داخلی نیز هستند.
خرید و نصب دوربین مدار بسته
قاعدتا یکی از مهترین ابزاری که برای بالا بردن امنیت مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد، نصب دوربین های مدار بسته است، در حال حاضر انواع مختلفی از دوربین های مدار بسته با قابلیت های متفاوتی مانند دید در شب، دوربین های شمارشگر، دوربین های ترمال و حرارتی و … در بازار وجود دارد اما شاید مهمترین نکته در هنگام خرید دوربین های مدار بسته توجه به اصل بودن دوربین ها و معتبر بودن شرکت سازنده باشد. در حال حاضر معتبر ترین برند تولید کننده دوربین مدار بسته و تجهیزات نظارتی در دنیا شرکت هایک ویژن چین است و شما می توانید محصولات این شرکت را از نمایندگی هایک ویژن در ایران یعنی شرکت مهر تجارت خریداری کنید.
عالی