پهپاد حفاظتی و بازار رو به رشد پهپادها

930 بازدید بدون دیدگاه
5
(1)
خواندن این مطلب

پهپاد ها و خصوصا پهپاد های حفاظتی امروز در سیستم های مختلفی مانند معادن، ساختمان سازی و حتی رصد کردن حریم خصوصی اماکن وسیع و بزرگ کاربرد های فراوانی پیدا کرده است. از سوی دیگر پهپاد ها و هواپیما های بدون سرنشین مورد استفاده گسترده  در صنعت نظامی و حملات میان گروه ها و کشورهای مختلف قرار گرفته است که موضوع بحث این مقاله نیست. استفاده مفید برای بهبود محیط زندگی از پهپاد های حفاظتی می تواند به بهبود امنیت شهروندان یک شهر کمک شایانی داشته باشد اما در این میان قبل از هر چیز مشتریان و کاربران پهپاد های حفاظتی باید قوانین و مقررات این حوزه را بشناسند و نکاتی در این خصوص را مد نظر قرار دهند. اینکه در ایران چنین قوانینی هنوز تنظیم نشده است و البته بازار این تکنولوژی هنوز به اندازه کافی در ایران گسترش نیافته یک نقص و خلل در این حوزه به حساب می آید که البته دیر یا زود کشور ما نیز باید به فکر تنظیم چنین مقرراتی باشد.

قوانین و محدودیت های پهپاد حفاظتی

همانطور که اشاره کردیم در ایران قوانین مدونی در حوزه پرواز پهپادها با هدف حفاظت وجود ندارد به همین دلیل به بررسی قوانین حوزه پهپاد های حفاظتی در کشور آمریکا پرداخته ایم. در ایالات متحده، کمپانی های خدمات پهپاد و مشتریان شرکت ها با مقررات سختگیرانه ای مواجه می شوند که کاربری بسیاری از پهپادهای غیر تفریحی را محدود می کنند. تنظیم چنین مقرراتی بر عهده سازمان  FAA (اداره هوانوردی فدرال ) قرار دارد که هنوز به حد تکامل خود در زمینه قانون گذاری پروازهای پهپادی نرسیده است.

FAA در راستای تنظیم مقررات پروازهای پهپادی در سال های پذشته اقداماتی انجام داده تا کاربری پهپاد توسط شرکت ها را کمرنگ تر کند. این اقدامات شامل اجرای پروژه برنامه آزمایشی ادغام سیستم هواپیماهای بدون سرنشین (UAS) می باشد، اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که این قانون باید سال ها قبل از تعیین چارچوب برای فعالیت پهپادهای تجاری بر فراز مناطق پر جمعیت تنظیم می شد.
در حال حاضر راه اندازی و به پرواز درآوردن یک هواپیمای بدون سرنشین کوچک با قانون 107 (FAA) محدود می شود. از سوی دیگر به تازگی قوانینی به تصویب رسیده که بر اساس آن پهپادهای کوچک باید در میدان دید یک اپراتور باشند و تنها می توانند بر فراز انسان ها پرواز کنند. اجرای این قوانین در ابعادی گسترده تر از مثلاً یک زمین گلف، عملاً غیر ممکن است.
نایب رئیس خدمات هوا فضا در کمپانی نوآوری سیستم های بدون سرنشین FAA سعی کرده تا این مشکلات را هر چه سریع تر برای پهپادها حل کند و برای این موضوع برنامه هایی ارائه شده است که انتظار تحول در قوانین و همچنین تکنولوژی های جدید پهپادهای نظارتی در سال 2021 را بیشتر کرده است.

همچنین کارشناسان حوزه هوا فضا معتقد هستند که محدودیت های مربوط به محیط به پرواز درآمدن پهپادها باید کاهش یابد چرا که امکان توسعه فناوری در این بخش را به شدت محدود کرده است. با این اوصاف، هم اکنون و با همین قوانین نا منظم و دست و پا گیر نیز محیط ها و موارد کاربری بسیاری وجود دارد که در آن پهپاد حفاظتی می تواند به صورت قانونی و مطمئن به پرواز درآید. این موارد کاربری عبارتند از پروژه های زیرساختی و لوله کشی در مناطقی با تردد کنترل شده، کار در معادن، زمین های گلف و سایر صنایع مانند بیمه، مدیریت بحران، مدیریت حیاط وحش و حتی مدیریت اطفای حریق.  در حال حاضر دولت ها در سرتاسر دنیا تلاش می کنند تا محدودیت ها و مقررات را به گونه ای تعیین کند که فضای کافی برای انجام کارهای نامبرده وجود داشته باشد.

رشد سریع بازار استفاده از پهپادها در جهان

گزارش جدید نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۲۲ بازار جهانی پهپادها به یک بازار  ۲۲ میلیارد دلاری تبدیل می شود که این رقم نشان از افزایش ۷/ ۲۰ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۵ دارد. همچنین بر اساس اعلام مرکز تحقیقات گراندویو، بازار تجارت پهپادها در جهان به ارزش ۳۱/ ۸۴ میلیارد دلار تا سال ۲۰۲۵ خواهد بود. سرعت رشد این بازار نشان از یک سونامی وقایع جدید در آسمان های شهرها می دهد.
خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی مدعی شده است که مرکز آمارگیری ام آر سی نشان می‌دهد که استفاده نظامی از پهپادها در جهان در حال افزایش است. هم چنین استفاده از آنها در عملیات ایمنی عمومی مانند عملیات تحقیقاتی و امدادرسانی، ارائه خدمات پزشکی، مدیریت موارد اورژانسی و آتش‌سوزی در جهان نیز  روبه گسترش است.
یکی از دلایل افزایش نگرانی ها در استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین نبود مقرارت و نبود خلبان‌های حرفه‌ای در کشورها است چرا که در فضای عدم نظارت کافی و نبود قوانین برای استفاده از پهپاد ها  کنترل تصادفات و حوادث ناشی از این هواپیماهای بدون سرنشین ممکن است هزینه های جبران نا پذیر مالی و جانی برای دیگر شهروندان ایجاد کند. لازم به ذکر است که در حال حاضر نقش پهپادها از حوزه سرگرمی که در گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفت، خارج شده و اکنون در طیف گسترده‌ای از حوزه ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پهپاد حفاظتی

بیشتر بخوانید:   هایک ویژن    نصب دوربین مداربسته

نکاتی برای خرید و نصب دوربین مدار بسته

دوربین مدار بسته رکن اصلی افزایش امنیت یک مکان به حساب می آید و به همین دلیل باید دقت زیادی در انتخاب و نصب صحیح دوربین های مدار بسته داشته باشید. در حال حاضر بهترین و با کیفیت ترین برند سازنده دوربین مدار بسته در دنیا به استناد به میزان فروش سالیانه را شرکت هایک ویژن به خود اختصاص داده است. انواع دوربین مدار بسته هایک ویژن را می توانید در ایران خریداری کنید اما برای آنکه مطمئن باشید دوربین مدار بسته هایک ویژن را که خریداری می کنید اصل است، باید از شرکت های معتبر خرید خود را انجام دهید. پیشنهاد ما خرید از نمایندگی هایک ویژن در ایران است. شرکت مهر تجارت نمایندگی اصلی هایک ویژن در ایران بوده و شما تنها با یک تماس ساده با شماره تلفن 02167958 می توانید از مشاوره کارشناسان این شرکت بهره مند شوید.

هنگام ارزیابی پهپاد به چه نکاتی باید توجه کنیم

برای انتخاب نوع پهپاد، باید شرایط کسی که قرار است از پهپاد استفاده کند و موارد کاربرد پهپاد مشخص شود. یکی از رایج ترین موارد کاربری پهپاد حفاظتی، مفهوم «پهپاد در فضاهای محدود» است که در آن فضایی به عنوان پارکینگ پهپاد در نظر گرفت می شود که ایستگاهی برای شارژ مجدد پهپاد با قابلیت مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف را نیز دارا است. این سیستم ها به سرعت نصب و راه اندازی می شوند و به امکان پرواز و فرود خودکار مجهزند. در نتیجه برای تأسیساتی با نیاز به حفاظت شبانه روزی بسیار مناسب خواهند بود.
یکی دیگر از ملاحظات در مورد انتخاب پهپاد این است که آیا کمپانی شما قصد دارد پهپاد حفاظتی را به عنوان یک سرمایه با ارزش افزوده در نظر بگیرد یا از آن به عنوان یک سرویس برای ارائه خدمات بهتر استفاده نماید.

 سطح اتوماتیک و هوشمند بودن پهپاد

بسیاری از پهپادها به قابلیت عدم برخورد به موانع و نیز قابلیت های خودکار دیگری نظیر فرود و پرواز اتوماتیک و بدون نیاز به هدایت مجهز هستند.
در نهایت نکات مربوط به حفاظت داده ها و سایبری نیز باید مد نظر قرار گیرد. از آنجا که هواپیماهای بدون سرنشین اغلب کار نظارت تصویری از مکان های حساس را انجام می دهند، حفظ داده ها با رمزگذاری و تضمین محرمانه ماندن دارایی های ارزشمند شرکت ها از اهمیت بالایی برخوردار است. هر شرکت معتبری که از پهپاد استفاده می کند باید امنیت و حفاظت اطلاعات جمع آوری شده از پهپاد ها را بیش از کل پروسه نظارت خود جدی بگیرد چرا که در این صورت خود به خود اطلاعات بسیار مهمی را در معرض دسترسی سارقان و گروه های هکری قرار داده است.

پهپادچه خسارتی می‌تواند به هواپیما وارد کند؟

از سال 2017 تا کنون هر ساله میزان حوادث ناشی از برخورد پهپادها به هواپیماهای مسافربری بیشتر شده است. در اکثر موارد آسیب ها جزیی بوده است اما این موضوع می تواند به یک احتمال پر خطر برای پرواز های مسافر بری در سراسر دنیا تبدیل شود. تحقیقات بسیار محدودی در زمینه برخورد احتمالی یک پهپاد و هواپیما انجام شده است و در نتیجه نمی توان با قطعیت از میزان خسارت احتمالی در چنین برخوردهایی صحبت کرد. با این حال در شبیه سازی انجام شده در دانشگاه دیتون آمریکا با برخورد یک پهپاد 4 پره یک کیلوگرمی با یک هواپیمای مسافربری با سرعت بیش از 300 کیلومتر بر ساعت آسیب می تواند به حدی شدید باشد که یک فاجعه رخ دهد.

در  تحقیق دیگری که توسط اداره هوانوردی فدرال آمریکا درخصوص امنیت سیستم هواپیمای بدون سرنشین انجام شده، نشان می دهد که پهپادها می‌توانند بیش از پرندگان در هنگام تصادف خسارت ایجاد کنند و ممکن است باتری لیتیم-یون آنان در اثر چنین برخوردی آتش گرفته و موجب آتش سوزی شود.

بیشتر بخوانید: تی وی تی   قیمت دوربین مداربسته

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

مقالات مرتبط