کابل RG59 یا کواکسیال

151 بازدید بدون دیدگاه
5
(1)
خواندن این مطلب

در کل کابل RG59 یا کواکسیال یک کابل الکتریکی محسوب می‌شود. می‌توان گفت از دو هادی تشکیل‌شده که دارای یک هادی مرکزی و یک هادی بیرونی با یک‌فاصله عایق بین آن‌ها بوده است. از کابل‌های کواکسیال برای انتقال دادن انرژی فرکانس رادیویی استفاده خواهد شد. لازم به ذکر است که این سیستم  قادر است کنترل دقیقی بر روی امپدانس الکتریکی داشته باشد. عملکرد این کابل بسیار عالی بوده در فرکانس‌های بالا و کنترل یا محافظت EMI عرضه می‌کند. مجموعه وسیعی از کاربردها برای کابل‌کشی کواکسیال وجود داشته است. می‌توان گفت که دو مقدار امپدانس اولیه پنجاه و هفتادوپنج اهم کاربردهای خاص و فراوانی خواهد داشت. باید اشاره داشت که کابل‌های پنجاه اهم بیشتر در برنامه‌های سیگنال داده. همچنین هفتادوپنج اهم در کاربردهای سیگنال ویدیویی مورداستفاده قرار خواهد گرفت.

تاریخچه کابل کواکسیال

لازم به ذکر است که کابل RG59 یا کواکسیال در سال 1880 اختراع‌شده است. آن به‌عنوان استانداردی برای فرستادن سیگنال‌های الکتریکی با فرکانس فوق در مناطقی با ضایعات سیگنال کم مورداستفاده قرارگرفته می‌شود. در کل شرکت‌های تلفن و اپراتورهای کابلی اکثراً از کابل کواکسیال استفاده می‌شود. همچنین باعرضه کنندگان اینترنت در سراسر جهان جهت توزیع سیگنال‌های داده به‌صورت صوتی و تصویری بین مردم استفاده می‌شود. درواقع کابل کواکسیال کابلی بوده است که سیگنال‌های فرکانس رادیویی را از نقطه‌ای به نقطه دیگر ارسال خواهد کرد.

کابل RG چیست

در کل انواع گوناگونی از کابل کواکسیال وجود داشته است. می‌توان گفت که این تنوع کابل‌ها بر اساس اندازه‌گیری و امپدانس متفاوت به وجود آمده است. لازم به ذکر است که RG مخفف کلمه Radio gauge بوده است. این کابل‌ها دارای مغزی بل رسانای بزرگ‌تری تشکیل‌شده‌اند. با این شرایط سیگنال بهتری را ارائه خواهند داد. در کل کابل کواکسیال لایه عایق شده داخلی و داشتن  ظاهری ضخیم و همجنین  گرد متفاوت از دیگر کابل‌ها خواهد بود. این کابل در رنگ‌های گوناگون در بازار ارائه می‌شوند؛ مانند رنگ مشکی و سفید و همچنین قهوه‌ای در بازار موجود بوده است.

ساختار کابل کواکسیال

اولین مورد هادی مسی: می‌توان گفت که هادی مرکزی از جنس مس تشکیل‌شده. ازآنجایی‌که این مورد یک هادی نقطه‌ای محسوب می‌شود. آن می‌تواند داده‌ها و اطلاعات را ارسال کند.

دومین مورد عایق: می‌توان گفت که عایق پلاستیکی دی‌الکتریک، وظیفه به وجود آوردن فاصله بین هادی مرکزی و سپر را بر عهده داشته است. این عایق دورتادور هادی مسی را فراگرفته است.

سومین مورد توری بافته‌شده: می‌توان گفت که یک توری بافته‌شده‌ای است. این‌طوری از جنس مس بوده است که به محافظت در برابر تداخل الکترومغناطیسی کمک بسزای خواهد کرد. در کل این توری مانعی در برابر حرکت EMI به داخل و خارج از کابل کواکسیال را تولید خواهد کرد.

چهارمین مورد لایه پلاستیکی محافظ: می‌توان گفت که یک‌لایه از جنس پلیمر بوده است. در کل دارای یک پوشش پلاستیکی خواهد بود. لازم به ذکر است این لایه برای محافظت کردن از لایه‌های داخلی در برابر آسیب مورداستفاده قرار خواهد گرفت.

استفاده کردن از کابل کواکسیال

می‌توان گفت که کابل کواکسیال نوعی کابل محسوب می‌شود. این کابل یک هادی داخلی دار که توسط یک‌لایه عایق محاصره‌شده است. در کل توسط یک محافظ رسانا برای دست رسی پیدا کردن استفاده می‌شود. اکثراً آن‌ها یک پوشش بیرونی عایق نیز داشته‌اند. درواقع سیگنال الکتریکی از طریق هادی مرکزی جریان پیدا خواهد کرد. ممکن است بسته به نوع کاربرد بین صفرتا بیست‌وچهار ولت DC در کابل کواکسی شما در کمتر از صد میلی‌متر بین هادی مرکزی و پوشش فلزی کابل وجود خواهد داشت. می‌توان گفت که یک سیگنال فرکانس بالا روی کواکسیال ممکن است وجود داشته باشد. شایان‌ذکر است که با یک مولتی متر معمولی قابل‌خواندن نخواهد بود.

تفاوت RG59 با RG6

لازم به ذکر است که کابل کودک دارای انواع گوناگونی بوده است. در کل شامل RG59 و RG6 خواهد شد. اصلی‌ترین تفاوت این دو کابل می‌توان گفت در ساختار آن‌ها بوده است. در کل کابل RG6 نسبت به  کابل RG59 ضخیم‌تر بوده است. باید دقیق‌تر گفت که هسته داخلی کابل ارجی شش بوده و عایق آن ضخیم‌تر از سیم rg59 تولیدشده. درواقع کابل RG6 دامنه فرکانس خیلی بهتری داشته است. به همین علت است که کابل RG6 نسبت به RG59 گران‌قیمت‌تر است. می‌توان گفت تفاوت مهمی که این دو کابل باهم داشته ولتاژ در کابل RG6 کمتر کاستی خواهد یافت. بر این اساس در مسیرهای طولانی کابل‌کشی کابل ارجی شش کمتر دچار افت ولتاژ می‌شود. در کل با توجه داشتن به تفاوتی که این کابل‌ها با یکدیگر دارند هریک برای اهداف خاصی مورداستفاده قرار می‌گیرند.

هنگامی نقطه‌ضعف کابل RG6 رخ می‌دهد که بخواهید از این کابل  در برنامه‌های کاربردی زیر پنجاه Mhz استفاده شود. محافظت کردن از کابل‌های RG6 نمی‌تواند به‌طور درست جلوگیری از نویزهایی که در سطوح کمتر از پنجاه Mhz وجود دارد جلوگیری کند. ممکن است سیگنال با کابل RG6 بدتر از RG56 عمل کند. به‌طور مثال کابل RG6 برای گیرنده‌های ماهواره‌ای بسیار مناسب خواهد بود. می‌توان گفت ارجی شش کیفیت سیگنال بهتری را عرضه می‌کند. همچنین باسیم کشی فعلی سازگاری خواهد داشت. می‌توان گفت که کابل RG59 نیز بیشتر برای سیگنال‌های ویدئویی مورداستفاده قرار خواهد گرفت. در این مواقع بهترین کیفیت سیگنال برای فرکانس‌های استفاده‌شده را فراهم خواهد کرد.از RG59 برای دوربین مداربسته استفاده می‌شود

لازم به ذکر است که کابل کواکسی RG59 استاندارد صنعتی و بهترین انتخاب بوده است. همچنین برای سیستم‌های دوربین مداربسته و HD نسبت به دیگر کابل‌های کواکسیال مناسب‌تر خواهد بود. به‌طورکلی همه RG59 شرایط و کیفیت یکسان تولید نمی‌کنند. در این شرایط لازم است قبل از خرید حتماً مشخصات آن را چک کنید. همین‌طور مطمئن شوید که کابل RG59 را بامغزی مسی جامد و بافته‌شده باشد. در این مواقع مسی یا RCA مطلوب انتخاب‌شده باشد.

مزایای کابل کواکسیال

اولین مزایا: دارای دوام و پایداری نسبتاً بالا خواهد بود.

دومین مزایا: مخارج نگهداری آن بسیار پایین بوده است.

سومین مزایا: پهنای باند نسبتاً عریض برای انتقال دادن مناسب تصویر خواهد بود.

چهارمین مزایا: دارای ظرفیت انتقال بسیار بالای بوده است.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید